- КОЛЛЕДЖ БӨЛІМДЕРІ
- ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК ҮРДІСІ
- ГАЛЕРЕЯ
- ТӘРБИЕ ЖҰМЫСЫ
- ҚОСЫМША БІЛІМ
Мамандығы"тамақтандыру кәсіпорындарының өнімдерін өндіру технологиясы және оны ұйымдастыру"
Мамандық сипаттамасы
Мамандық коды
"1226000 - "Тамақтандыру кәсіпорындарының өнімдерін өндіру технологиясы және оны ұйымдастыру"
Қабылдау емтихандары
Химия, орыс тілі (Қазақ тілі)
Қосымша сынақтар:
11 сынып үшін ҰБТ сертификаты жарамды
|
![]() |
Оқу құны:
9 сынып негізінде-бюджет
Күндізгі оқу түрі-26000 тг
|
Түйін заттар:
- - Шикізат пен дайын өнімді сақтау
- - Қырыққабатты ашыту, көкөністер мен жемістерді тұздау технологиясы
- - Қырыққабатты маринадтауға, көкөністерді тұздауға және жемістерді сумен ұстауға арналған жабдық
- - Тауартануды стандарттау негіздері
- - Кәсіпорында өңдеудің жаңа әдісін қолдану
- - Кәсіпорында микробиология, тамақтану физиологиясы және санитария ережелерін қолдану
Болашақ мамандық:
Техникалық бейіндегі мамандар-бұл біздің ертеңіміз....
Көкөністер мен жемістер адамның тамақтануында маңызды рөл атқарады.
Көкөністер-шөпті өсімдіктердің шырынды бөліктері. Көкөністердің тағамдық құндылығы олардағы қанттардың, органикалық қышқылдардың, хош иісті және минералдардың болуына байланысты.Көкөністер адам ағзасына маңызды әсер етеді.
Көкөністердің негізгі физиологиялық әсері-тәбетті қоздыратын және ас қорыту жүйесіне оң әсер ететін қабілет.
Көкөністерді тұтыну нормасы күніне кемінде 600 г құрайды.
Не үйретеді:
- - жемістер мен көкөністерді консервілеудің негізгі тәсілдері;
- - көкөніс және жеміс-жидек консервілерін өндіру технологиясының ерекшеліктері;
- - шикізатқа қойылатын талаптар, оны қайта өңдеуге дайындау;
- – көкөніс және жеміс-жидек консервілерін өндіру технологиясының ерекшеліктері.
Оқу үдерісі
А.Т. Султанбекова 2 Тех-9А "Шикізат пен дайын өнімді сақтау"
Б.Б.Елакынова 2 Тех-9А "Кәсіпорында микробиология, тамақтану физиологиясы және санитария ережелерін қолдану"